Diluted farver

Diluted / Blå baserede farver er forholdsvist nyt i Danmart og generelt i Europa. Derfor kendes ikke voldsomt mange farver endnu og endnu færre har fået navn. Beskrivelserne af farverne vil derfor også være meget sparsomme, da det stadig er meget nyt.

Diluted genet er dog kendt inden for mange andre arter og hos hamsterne er effekten heldigvis meget den samme. Diluted genet dd, er recessive nedarvet og giver en afblegende effekt på farvepigmentet i hårstrået.

Navnene på Blue og Diluted varianterne er med vilje skrevet på engelsk. Dette skyldes at det meste viden man kan finde om diluted er på engelsk, og skal man ud og søge mere og ny info er de engelske navne for farverne gode at kunne. Samtidig er der ikke nogle danske navne endnu, og i stedet for at opfinde nogle, har vi valgt at bruge de engelske betegnelser – Blue og Diluted.
Betegnelser som hvidbåndet, zobel o.l. beholdes dog i de dansk kendte betegnelse. Her er de engelske/internationale navne for farverne også nævnt inde på siderne for farven.

 

Diluted

A_ dd

 

Blue
 

aa dd

 

Hvidbåndet Blue

aa Baba dd

 

Blue Dominant spot
blue dom spot2
aa dd Dsds

 

Blue Tortie

aa dd Toto

 

Blue Yellow

aa dd ToTo/ToY

 

Hvidbåndet Blue Tortie

aa Baba Toto

 

Blue Umbrous
blue umbrouse1
aa dd U_

 

Lavender

aa bb dd

 

Light Blue / Dove diluted

aa dd pp

 

Red Eyed Lavender

aa bb dd pp

 

Blue Zobel

dd ee U_

 

Brunøret Blue Zobel (Lavender Zobel)

bb dd ee U_

 

Blue Zobel Polywhite

dd ee U_ whpwhp

 

En stor tak skal lyde til Hanne Kristensen, Caroline Erlandsson, Ely Vihavainen, ChocolateBreeze.se, Martin Braak, HamsteryRocko.nl og Jonas Læborg for stor hjælp med gode billeder af diluted-varianterne.

A big thank you to Hanne Kristensen, Caroline Erlandsson, Ely Vihavainen, ChocolateBreeze.se, Martin Braak, HamsteryRocko.nl and Jonas Læborg of great help with good pictures of diluted variants.

 

Tilbage til Guldhamsteroversigten

 

Husk – vi søger altid nye billeder af diluted varianterne, både dem som er på siden, og nye varianter

Skriv et svar