Umbrous +Gul

Umbrous + Gul Kan snyde rigtig meget. Der er skrevet en artikel ud fra et forum emne på et udenlandsk forum, om hvordan umbrous + gul kan snyde og ligne andre farver.

Denne artikel er et uddrag af en diskussion om hvorvidt nogle hamstere er hb zobel, hb zobel tortie, gul eller gylden umbrous gul/tortie…

Lorraine er en engelsk meget kvinde, som ved rigtig meget om hamstergenetik!

hamsteren lilibear, som der er svaret på

svaret fra lorraine:
Lilibear er ikke hb zobel og ligner en hb gylden umbrous. DOG, ville jeg faktisk sige at hun ligner mere en hb gul umbrous.

Umbrous og gul er en underlig kombination og det ligner ikke det mindste gul. Når unger ligner zobel (hvilket giver mening, hvis du tænker over det, fordi unge gule og unge creme kan ligne hinanden meget), men som de bliver ældre ses hints af indtegninger komme igennem og hints af gyldne træk i ansigtet omkring øjnene og dette forstærkes og kommer til at ligne gylden umbrous. Dog er gul umbrous meget! mørkere end gylden umbrous, med området omkring øjnene som er dyb mørk orange.
Umbrous kan også have en stærk effekt på den lyse base af det gule hårstrå, så man kan få en mørkere underfarve på dem og når det sker kan de let forveksles med en gylden umbrous.

gylden umbrous tortie er ikke helt som man vil forvente, fordi de “gule” områder faktisk er grå (ligesom en zobel der er blevet grå med alderen, i stedet for en som er blevet brunlig med alderen). Gylden Umbrous tortie og hvid er meget attraktive fordi de er mørk gyldne, hvide og grå i farven!

det er er lidt en rodet tekst – men summa summarum:

Gul/tortie ses ikke på zobel og tortie kan være enormt svære at se på f.eks. gylden umbrous, pga. umbrous’ens effekt på den gule farve.

gul og creme ligner hinanden i farven – og umbrous oven på gør det samme ved begge to – gør det mørke brunt – derfor kan man oftest ikke se forskel på zobel, zobel tortie og zobel gul – gul umbrous kan nogle gange også forveksles med zobel, hvis de er meget mørke (se evt. Lilibear – hun er gul umbrous, men ku godt ligne en zobel) pga. umbrous’ens effekt.

Skriv et svar